Valasztas_2014

Kisorsolták a főpolgármester-jelöltek szavazólapi sorrendjét

Kisorsolták a főpolgármester-jelöltek szavazólapi sorrendjét hétfő délután a Fővárosi Választási Bizottságon (FVB), eszerint a lapon várhatóan tíz jelölt neve szerepel majd.

valaszt

A sorsoláson a jelöltek nevéhez a választási iroda munkatársai egy üvegtálból piros műanyag, szétcsavarható – a lottósorsolásnál használthoz hasonló – golyókat húzták ki.

Bővebben…

valasztas14

Lejárt a jelöltállítási határidő, sokan az utolsó órákig gyűjtöttek ajánlásokat

Hétfő délután négy órakor lejárt az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az októberi önkormányzati választásra. A jelöltek közül sokan az utolsó órákban adták le ajánlóíveiket a helyi választási bizottságoknál.

valasztas2

A választáson csak azok indulhatnak polgármester- vagy képviselőjelöltként, akiknek eddig az időpontig sikerült összegyűjteniük a jegyzők által korábban településenként meghatározott számú ajánlást az ajánlóíveken, leadták azokat a választási bizottságnál és a testületek az ajánlások ellenőrzése után a jelöltet hivatalosan nyilvántartásba vették.

Bővebben…

schiffer

A kormányzati reklámok tilalmát sürgeti az LMP

Az LMP törvénnyel tiltaná, hogy a kormány, az önkormányzatok és a nem versengő állami cégek reklámozhassák magukat – ismételte meg a párt korábban is hangoztatott felvetését hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Schiffer András társelnök annak apropóján, hogy a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent egyik kormányhatározat szerint a kabinet központi kommunikációs hivatalt hoz létre.

Schiffer András

Az ellenzéki képviselő tréfálkozva azt mondta, ha egy kézben akarják tartani valamennyi kormányzati szerv és állami cég kommunikációját, akkor a kétharmados többséggel megtehetnék azt is, hogy az összes párt kommunikációját is a hivatal alá rendelik.

Bővebben…

Valasztas_2014

Ma kaphatják meg a nemzetiségi jelölőszervezetek a választói adatokat

Ma kaphatják meg a nemzetiségi választáson induló jelölőszervezetek a nemzetiségiként nyilvántartásba vett választók adatait az kampányoláshoz. A választási irodák ugyanakkor nem adják ki azoknak a név- és lakcímadatait, akik megtiltották az adatok kampánycélú kiadását.

valaszt

A nemzetiségi választáson induló jelölőszervezetek az ajánlóívek átvételekor már megkaphatták a névjegyzékben szereplő valamennyi nemzetiségi választópolgár adatait, de ezeket kizárólag az ajánlásgyűjtéshez használhatták fel.

Bővebben…

valasztas14

Finisébe ért az ajánlásgyűjtés

Bő egy napjuk maradt a pártoknak, egyesületeknek és a független indulóknak arra, hogy összegyűjtsék az októberi önkormányzati választáson való induláshoz szükséges érvényes ajánlásokat.

valasztas2

Hétfő délután 16 órakor kell leadniuk a polgármester- és képviselőjelölteknek a helyi választási bizottságoknál (a főpolgármester-jelölteknek a Fővárosi Választási Irodánál) az összegyűjtött ajánlásokat tartalmazó ajánlóíveket, eddig lehet bejelenteni az indulási szándékot is.

Bővebben…

… választások 2014 …