Jönnek a téli programok a Fő téren

Minden előzetes elképzelést felülmúlóan sikeres a Fő téri játszótér – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Áldozó Tamás, melyen beszámolt a tér következő másfél hónapban tervezett használatáról. A polgármester elmondta, a játszótér megépítését követő időszakban bár sok negatív vélemény érkezett, az elmúlt hónapok eseményei mégis beigazolták, hogy a létesítmény népszerű a pápai családok körében.
- A játszótér a fiatal pápai családok kedvelt találkozóhelyévé vált, olyan kitüntetett hellyé a belvárosban, ahol kellemes időben sok kisgyerek és szülő jelenik meg akár hétköznap, akár hétvégén. Éppen ezért úgy döntöttünk, a játszótér egész évben itt marad a Fő téren – fogalmazott a városvezető.

Áldozó Tamás beszélt arról is, a tavalyi év során sok problémát jelentett a jégpálya üzemeltetése, azonban – bízva a téli időjárásban – a működtetés előkészületeit idén is megkezdik, hiszen arra készülnek, hogy a tartósan 5 fok alatti hőmérsékletben megnyithatják a korcsolyapályát.
- A kivitelező a problémákat az elmúlt szezon végével kijavította, ennek sikerességét az üzemeltetés első heteiben tapasztalhatjuk meg – tette hozzá a polgármester, majd megjegyezte azt is, a jégpályát a tavalyihoz hasonló szolgáltatások mellett üzemeltetik, melegedővel, büfével és korcsolyakölcsönzési lehetőséggel.

A Gyertyafényes advent programsorozata kapcsán a városvezető elmondta, a vásár és a színpad idén a Galéria Bisztró előtti téren kap helyet. A faházak és a színpad elhelyezését olyan módon kívánják megoldani, mely alkalmas lesz a városi szilveszteri rendezvény lebonyolítására – jelezte előre Áldozó Tamás.

 

Forrás:  PAPA-MA.hu

Minden tisztségéről lemondott a Jobbikban Orbán Imre

Kép 079

Fotó: archív

Orbán Imre a következő sajtóközleményt juttatta el a kedd esti órákban hírportálunkhoz: 

 

 

 

2014. november 10-ével a Jobbik Magyarországért Mozgalomban viselt minden vezető pozícióimról lemondtam.

Az önkormányzati kampányban kifejtettem, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom további erősödőséhez, a reális váltópárti esély gyakorlati megvalósításához elengedhetetlenül szükséges az arculat váltás.
2009. óta vezettem a pápai szervezetet, voltam megyei alelnök.
Az elmúlt 5 év során számtalan konfliktus vállaltam fel helyi és megyei szinten, sokszor mások helyett is, mert nekem nem volt veszteni valóm.
Most sincs, ezért is lépek egy sorral hátrébb.
Sokszor képviseltem a faltörőkos szerepét, sokszor magamra vállaltam a „verőlegény” szerepét, csakhogy másokat megkíméljek a negatív kritikáktól.
Sokszor a hátam közepére sem kívántam ezt a „szerepet”, de valakinek a „piszkos” munkát mindig el kell végezni.
Az elmúlt évek során 7 választási kampányt vezényeltem le Pápán és a választókerületben, az eredményeket tekintve nincs szégyenkezni valóm.
Az elmúlt 5 évben a pápai politikai pártok közül egyedül a Jobbiknak nőtt a támogatottsága.
Az elmúlt országgyűlési választás során ebben a választókerületben sikerült megverni az MSZP-t, melyet az EU választás idején megismételtünk.
Ennek ellenére mégis úgy érzem, hogy azzal segítem a Jobbik további fejlődését, további beágyazódását, ha most hátralépek.
Az elmúlt önkormányzati választás, majd a vasárnapi ózdi Jobbik győzelem megmutatta, hogy igény van a változásra, lehetőség mutatkozik a jelenlegi kormányzat mielőbbi leváltására.
Úgy gondolom a Jobbiknak most olyan helyi és megyei szintű vezetőkre van szüksége, akik kevésbé radikálisak.
Olyan vezetőkre, akik nem megosztóak, hanem integrálóak.
Olyan vezetőkre, akik nem csak a saját tábort tudják mozgósítani, hanem a Fideszben csalódottakat is meg tudják szólítani és a mi oldalunkra tudják őket állítani.
Kormányozni, várost vezetni csak középről lehet.
A Jobbiknak történelmi felelőssége, hogy a Fidesz-kormány bukása után a reális váltópárti esély, már ne csupán esély legyen.
Két dolgot tudok ígérni az elkövetkezendő időszakra.
Továbbra is kíméletlen kritikusa leszek a korrupt kormánypártnak, de támogatni fogok minden olyan kezdeményezést a Veszprém megyei Közgyűlésben, ami Pápa és a pápai térség épülését szolgálja.
Az új bort is új tömlőbe töltik, az új feladatokhoz is új emberek kellenek.

Orbán Imre

 

Az öltöző szekrényben rejtőzködött a lopás előtt

 

Öltözőszekrény sorozat F AN 2300

A kép illusztráció!

A szünetben bebújt az iskola egyik öltöző szekrénybe, majd a tanóra alatt ellopta diáktársa kabátját Pápán egy 14 éves lány. Az iskolarendőr még aznap megtalálta a dzsekit.

Az iskolarendőrt 2014. november 10-én kora délután értesítette a hozzá tartozó pápai általános iskola pedagógusa arról, hogy egyik diákja nem találja a bőrkabátját, azt valószínűleg ellopták. A rendőr az oktatási intézménybe sietett, ahol megtekintette a folyosón működő kamerák felvételeit. A képsorokon jól kivehető volt, amint egy 8. osztályos lány délelőtt, az óraközi szünet alatt bebújt az egyik öltöző szekrénybe, majd amikor becsengettek és kiürült a folyosó, onnan előjött. Átment a szemben lévő szekrényhez, abból kiemelt egy dzsekit és a felsőruházata alá rejtette. Ezt követően rosszullétre hivatkozott, ezért hazaengedték az iskolából. Az iskola rendőre 15 órakor házkutatást tartott a diáklány lakásán, ahol válltáskájában megtalálta az eltűnt bőrkabátot. A több tízezer forintos dzseki még aznap visszakerült a sértett tulajdonába.

A kiskorú gyanúsított ellen – szabadlábon hagyása mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya.

 

Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Lombard: Lengyel Ferenc az új vezetőedző

Lengyel Ferencet nevezték ki a labdarúgó NB I-ben szereplő pápai csapat vezetőedzőjének és szakmai igazgatójának – hétfő délután már ő tartotta az edzést.

Lengyel Ferenc veszi át a Lombard irányítását (Fotó: NS-archív)

Hétfő délelőtt született meg az egyezség, amelynek értelmében Bíró Péter klubtulajdonos határozatlan időtartamra Lengyel Ferencet nevezte ki a Lombard Pápa szakmai munkájának irányítójává.

Az új vezetőedző segítője Marton Miklós, aki a PELC U21-es edzőjeként dolgozott. Már az új páros vezette a hétfő délutáni edzést, ők készítik fel az együttest a Sopron elleni keddi, pápai Ligakupa-összecsapásra.

A korábban labdarúgóként a Dunaújvárossal bajnoki címet szerző, edzőként pedig a Paks csapatát a 2006-os szezon végén az NB I-be juttató Lengyel az utóbbi években utánpótlásedzőként dolgozott Pakson, majd júliusban utánpótlás szakmai igazgatóként a Lombard Pápához került.

A korábbi vezetőedző, Mátyus János a hatodik forduló után távozott az akkor a nyolcadik helyen álló pápaiaktól, azóta megbízott edzőként Kovács László irányította az együttest (nyolc mérkőzésen egy győzelem, két döntetlen és öt vereség a mérlege). Kovács kapusedzőként továbbra is a Lombard Pápa edzői stábját erősíti.

Forrás: nemzetisport.hu

… Pápáról, a pápaiaknak…