pedagógus-nap2

A pedagógusoké a legfelelősségteljesebb munka

A pedagógus napon a városrész polgármestere köszöntötte a III. kerületben dolgozó egykori és jelenlegi óvónőket, tanítókat és tanárokat. Az Óbudai Társaskörben jubileumi diplomákat vehettek át mindazok, akik pályájuk kerek évfordulóján komoly szakmai teljesítményt tudhatnak maguk mögött.

Ünnepi műsorral és a Hámori Máté által dirigált Óbudai Danubia Szimfonikus Zenekar koncertjével ünnepelték a kerületben a pedagógus napot. Az eseményen jelen volt Kiss László országgyűlési képviselő, Menczer Erzsébet, az önkormányzat Oktatási és Sport Bizottságának elnöke, Tamás Ilona, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ III. Kerületi Tankerületének igazgatója, Tiszavölgyi István, Óbuda-Békásmegyer díszpolgára is.

Bővebben…

ony_programfuzet_2014

Sok csodát hoz a nyár

Az Óbudai Társaskör nyári programjai színesebb palettát mutatnak idén az elmúlt évekhez képest. Szervezésükben a közkedvelt programjaik mellett új színdarabbal is jelentkeznek, illetve a helyszínek száma is gyarapodott.

hotjazzAz Óbudai Társaskörben  július 2-án a Hot Jazz Band Ha már a nyár sem hoz csodát című koncertjével  kezdődik a nyári programok sora, mely augusztus 9-ig, 20 estén át szórakoztatja a közönséget könnyű zenei koncertekkel, klasszikus zenei hangversenyekkel, színházi és felolvasószínházi estekkel valamint opera előadással.

A helyszínek között az Óbudai Társaskör kertjén kívül nemcsak a Kiscelli Múzeum udvara, hanem idén az Óbudai Református Templom és az Óbudai Főplébánia-templom is szerepel.felolvasoest

Bővebben…

kiv1

A Nemzeti Összetartozás Napja

Az önkormányzat 2014. június 4-én, szerdán 16 órakor Csillaghegyen az Országzászlónál tartja a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából megrendezett ünnepi műsorát, amelyre minden érdeklődőt szeretettel vár.

„a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme.”
(2010. évi XLV. törvény 3. §.)

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezett ünnepi programunkra.

Időpont és helyszín:
2014. június 4. (szerda), 16-19 óra
Csillaghegy – Országzászló
(Budapest III., Petőfi tér)

Beszédet mond: Bús Balázs polgármester

Bővebben…

kiallitas-targyak

Kezdetét vette az Idősek Művészeti Fesztiválja

Az Idősek Művészeti Fesztiválja nyitányaként a Képzőművészeti és Kézműves Kiállításra beérkezett műveket tekinthették meg az érdeklődők a Kiskorona utcai galériában. A tárlatot közel 100 mű gazdagítja.

nezok_kepzomuv. kiall

Ünnepélyes keretek között nyitotta meg május 29-én immáron hagyománnyá vált Képzőművészeti és Kézműves Kiállítását az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény.

emleklap

A Művészeti Fesztivál keretében megrendezésre kerülő eseményt Kelemen Viktória alpolgármester nyitotta meg. Az óbudai nyugdíjasok saját készítésű műveit Gyimesi László költő, művészeti író méltatta. Az idei fesztivál megnyitó kiállítására közel 100 alkotás érkezett.

 

A Kiskorona utcai galériában kiállított festményeket, kézimunkákat, szobrokat és egyedi kézműves tárgyakat június végéig, hétköznapokon 8-16 óráig tekinthetik meg az érdeklődők.

… minden a kerületről …